SNUFFELSOFT: 
   waarom ... daarom

 

Op de barricades van vernieuwing in het onderwijs sinds mei 68, houd ik me sinds 1985 bezig met implementatie van het werken met computers . 

Nu ik met pensioen ben, laat ik leerkrachten en kinderen mijn erfenis aan programma's achter die vlug inzetbaar zijn en taakgerichte automatisatie beogen.

Ik wist vroeger als ICT coördinator maar al te goed dat software veel geld kost. 
Daarom heb ik in 1999 op 50 jarige leeftijd een avondcursus (2jaar) gevolgd en maak sindsdien mijn eigen eenvoudige werkjes in Visual Basic .
In mijn taakklas legde ik een wiskundige handeling uit aan bord, de kinderen konden 
op de 6 klascomputers diezelfde handeling herhalen en herhalen en ik moedigde hen aan
om door het spreken de inwendige handeling te ondersteunen en te implementeren.
Ik maakte de programma’s in het begin heel klein (1,4 MB) zodat kinderen het op diskette mee konden nemen naar huis om daar te oefenen. Toen mettertijd de computers ook in de klas hun intrede deden,  vroegen de leerkrachten om de software ook in klas te mogen gebruiken. Ouders kwamen vragen om de software en uiteindelijk huurde ik in 2002 een plaats op het internet .

Ik overwoog om de website gewoon te sluiten na mijn 60 jaar maar op aandringen van enkele vrienden (baanbrekende ict-ers van het eerste uur) heb ik besloten om alles gratis door te geven aan www.klascement.net de portaalsite van het ministerie van onderwijs